Fizikalna medicina
i rehabilitacija

HILT LASER

Terapija laserom visokog inteziteta najnovije generacije-terapija HILT laserom efikasno deluje pri lečenju kako akutnih tako i hroničnih stanja i oboljenja u okvirima fizikalne medicine i rehabilitacije. Namenjen je za lečenje patologije koštano-mišićnog sistema.

Fotohemijsko dejstvo HILT lasera izaziva duboku biostimulaciju u tkivima čime se reaktivira ćelijski metabolizam. Velika mu je prednost jer se može koristiti i u akutnoj fazi bolesti gde se drastično ubrzava period oporavka. Za razliku od klasičnih lasera, HILT laser ima fotohemijski i termički efekat sa najdubljim prodorom u tkivo, a samim tim stvara uslove za najbrži i najkvalitetniji oporavak delujući na proces smanjivanja inflamacije, otoka, mišićnog spazma, i konačno dovodeći do reparacije tkiva i smanjivanje nelagode i bola.

Glavni efekti koji se postižu terapijom laserom visokog intenziteta su:

 

  • ANALGETSKI – efikasno suzbija bol već nakon nekoliko tretmana. Posebno je delotvorna kod smanjenja upala, bolova, kontraktura, neuralgija

  • REGENERATIVNI – Terapija laserom visokog intenziteta najčešće se primenjuje kod regeneracije hrskavice, mekih tkiva mišića, tetiva i ligamenata i smanjenja upalnih procesa. Najbolji rezultati pokazali su se kod degenerativnih promena zglobova, naročio zgloba kolena. Hilt laser daje odlične rezultate i kod stanja u okvirima sportske traumatologije.

Neka od najčešćih stanja za koja preporučujemo terapiju HILT laserom su:

 

-Akutna i hronična bolna stanja

-Fibromialgija

-Bol u donjem delu ledja

-Mišićne lezije (rupture, istegnuća)

-Artroza i degenerativna oboljenja hrskavice

-Degenerativna promena zgloba kolena – gonartroza

-Bursitis, sinovitis

-Tendinitis i tenosinovitis

-Post-traumatski edemi i hematomi

-Tendinopatija Ahilove tetive

-Diskus hernija
-Miofascijalni bol
-Cervikobrahijalni sindrom

-Supraspinatus sindrom, tendinitis ramenog zgloba, povrede rotatorne manžetne
-Teniski i golferski lakat
-Plantarni fascitis / petni trn
-Osteoartritis

Call Now Button