Covid 19 programi

U ponudi takodje imamo i dva preventivna Covid 19 paketa koji predstavljaju bedem protiv infekcije a u cilju pojačanja imuniteta.

Preventivni Covid paket 1 

Klinički pregled lekara

Saturacija krvi  O2 gratis

Vitamin Boost infuzije 2 nedeljno u prvoj nedelji

Preporuka za  dalju mesečnu vitaminskomineralnu  i imunomodulatornu terapiju

Preventivni Covid  paket 2 

Lab nalazi KS,CRP

Klinički pregled lekara

EKG gratis

Saturacija krvi  O2

Doppler krvnih sudova donjih i gornjih ekstremiteta 

Vitamin Boost infuzije 3 nedeljno u prvoj nedelji

Preporuka za dalju mesečnu vitaminskomineralnu  i imunomodulatornu terapiju

Uz osnovni i prošireni laboratorijski paket za Covid infekciju nudimo brzi antigenski bris kao i antitela IgA, IgM i IgG sa rezultatima u toku dana.

U saradnji sa vodećom laboratorijom Aqualab brinemo o našim pacijentima.

D dimer je protein koji nastaje pri razgradnji krvnog ugruška – tromba. Određuje se kada sumnjamo da u organizmu može doćoi do stvaranja tromba, kada je poremećen process koagulacije, što se dešava u Covid 19 infekciji ali I udrugim stanjima, npr kod sumnje na trombozu pri proširenju vena na nogama, kod sumnje na plućnu emboliju ali se koristi I za praćenje efekta terapije kada su uključeni lekovi koji razblažuju krv kao što je heparin koji se daje u vidu injenkcija ili kod korišćenja terapije koja sprečava nastajanje ugruška. D dimer treba kontrolisita osim u akutnoj fazi I u postcovid periodu jedniom nedeljno.
D dimer možete proveriti kod nas!

CRP je skraćenica za C reaktivni protein koji je merilo jačine zapaljenja. Od svih faktora zapaljenja on najbrže raste I prvi se povlači sa smanjenjem intenziteta reakcije. Bitan je za praćenje jačine zapaljenja. Njegov pad pokazuje smirivanje infekcije a povišenje pogoršanje infekcije. Normalne vrednosti se u nekim laboratorijama kreću do 5 a u nekim do 10 mg/l. Kod virusnih infekcija kao što je Covid se kreće do 50mg/l a kod bakterijskih znatno više do 400mg/l.
U koliko imate razloga da verujete da imate simptome Covida, javite nam se.

Uz kompletnu krvnu sliku i crp, nudimo brzi antigenski bris sa rezultatima u toku dana.
Za program Covid prevencije i post covid rehabilitacije obratite se našem ljubaznom osoblju za više detalja.

Long Covid je stanje koje nastaje posle akutne Covid 19 infekcije a koji se ispoljava kroz sve simptome koji muče pacijenta više meseci. Najčešći simptomi su stezanje, težina u grudima, osećaj kratkog daha, brzo zamaranje pri uobičajenim naporima u toku dana, hronični umor bez prethodnog naprezanja, dugotrajna glavobolja, bolovi u mišićima, zglobovima, u kičmi, vrtoglavica, omaglica, otežana koncentracija, sporije razmišljanje pa I hormonalni poremećaji tipa erektilne disfunkcije muškaraca, prevremene premenopauze, novonastale šećerne bolesti…

Ukoliko je D dimer, kao rasporedjenj produkt razgradnje tromba povišen, u zavisnosti od vrednosti, uključuju se u terapiju lekovi koji sprečavaju nastajanje tromba ili lekovi koji razređuju krv poput heparina.

Zašto je važno praćenje saturacije krvi kiseonikom?
Pulsnim oksimetrom pratimo nivo zasićenosti kiseonika u perifernoj arterijskoj krvi, kao I frekvencu rada srca krvi. Normalne vrednosti za saturaciju krvi kiseonikom su 96-100%; ispod 95% se smatra hipoksijom tj stanjem koje pokazuje da u krvi nema dovoljno kiseonika. Ovo merenje pomaže u proceni disajne funkcije pluća. Stanja koja dovode do hipoksije mogu biti raznolika u Covid 19 infekciji i potrebno je kontinuirano praćenje ovog parametra zbog eventualne potrebe za upotrebu kiseonika ili ozonizovanje krvi.

Brain fog u bukvalnom prevodu označava maglu u glavi u samoj infekciji Covid 19 a i duži vremenski period posle nje. U ovom slučaju dolazi do smanjenja koncentracije, nemogućnosti da se osoba u trenutku seti nekih reči, usporenog mišljenja… Ovakvo stanje može mučiti postcovid pacijente duže vreme.

Pripremili smo za vas persobnalizovane boost infuzije sa pojačanim dozama vitamina, minerala, lekovitih supstanci, kao I sistemsku ozonoterapiju u cilju boljeg opšteg stanja organizma kao i bržeg vraćanja u što bolju formu.

Dijafragma je mišić koji se nalazi između grudne I trbušne duplje I ponaša se poput cilindra u grudnoj duplji pri disanju. Najvažniji je mišić za samo disanje. Poremećaji dijafragme često ometaju naše disanje. Ultrazvučnim pregledom dijafragme pre započinjanja fizikalne rehabilitacije pluća potrebmno je konstatovati intaktnost samog mišića, nepostojanje faktora koji ometaju disanje kao što su kile, izrasline ili paralize delova mišića da bi se vežbe disanja mogle pravilno izvoditi.