Fizikalna medicina
i rehabilitacija

Da li ste od onih koji su isprobali razne dijete

Da li ste od onih koji su isprobali razne dijete? Dijeta sa manje masti, dijeta sa manje ugljenih hidrata, dijeta sa većom količinom proteina i opet ništa , višak kilograma i zdravstveni problemi su i dalje prisutni. 

Nutricionista  iz Sport Medical Alliance je tu da vam pomogne.

Najbolja ishrana je ona koja obezbeđuje sve potrebne vitamine i minerale u količinama koja je vama potrebna. Kalorije je potrebno unositi u odgovarajućoj količini i one bi trebalo da potiču iz proteina, masti i ugljenih hidrata u odnosu koji je neophodan za vaše zdravlje. 

Zadatak nutricioniste je da se fokusira na rešavanje uzroka problema, umesto na lečenje simptoma. Cilj je razviti zdrav odnos sa hranom i razumeti važnost ishrane za optimalno zdravlje. 

Osnovni princip pravilne ishrane je to da hrana nije samo izvor energije, zapravo ona našem telu obezbeđuje hranljive sastojke kako bi bili zdravi, kako bi se regenerisali i oporavili. Veoma je važno naučiti osnove nutricionizma da bi se shvatilo koj namirnice konzumirati i koji je uticaj tih namirnica na telo.

Telo najbolje koristi hranu u svom prirodnom obliku i na taj način se stvara zdrava energija koja nam je potrebna za život. Fokus je na integralnim namirnicama, namirnicama u svom prirodnom obliku, a ne na prerađenoj hrani. 

Razvijanje zdravih prehrambenih navika, kao i sigurniji odnos sa hranom je put ka zdravlju. 

Ravnoteža dobrog zdravlja:

Postavite realan i merljiv cilj

Obezbedite pravilnu i uravnoteženu ishranu

Održavajte zdravu telesnu težinu

Budite  fizički aktivni

Unosite dovoljno vode

Obezbedite kvalitetan i san

Klonite se stresa

Karakteristike  prvog pregleda

  1. Uzimanje detaljne anamneze pacijenta
  2. Merenje sastava tela pomoću  precizne digitalne vage
  3. Provera vitaminsko mineralnog sastava  neinvazivnom  i bezbolnom metodom
  4. Konsultacija sa nutricionistom i izrada individualnog plana ishrane

Kontrolno merenje nakon mesec dana.

Pre merenja sastava tela poželjno je da se ne jede dva sata i da se ne pije puno tečnosti,kao  i da se ne vežba neposredno pre merenja.

Poželjno je doneti sledeće laboratorijske nalaze ne starije od šest meseci: kompletna krvna slika, holesterol,HDL,LDL,trigliceridi,glukoza , Fe,AST,ALT. Nakon provere vitaminsko mineralnog sastava nutricionista savetuje dodatne krvne analize.

Analiza sastava tela obuhvata:

Određivanje telesne mase

Određivanje procenta skeletnih mišića

Procenat masnoće u telu

Nivo visceralne masnoće

Određivanje indeksa telesne mase ,BMI

Određivanje potrebne energije za bazalni metabolizam

Obim  struka

Provera vitaminsko mineralnog statusa 

U našem centru možete  proveriti količinu vitamina i minerala u vašem telu neinvazivnom i bezbolnom metodom, bez vađenja krvi.  Aparat ukazuje na opšti trend 26 vitamina  i minerala.

Izrada jelovnika

 Na osnovu dobijenih rezultata nutricionista pravi personalizovana plan i program ishrane ,suplementacije, kao i fitopreparata.

Biografija 

Marija Stajić diplomirani nutricionista – dijetetičar,kao i sertifikovani fitoterapeut. Svoj rad i pristup pacijentu temelji na višegodišnjem iskustvu,sa fenomenalnim praktičnim rezultatima.

U svojoj biografiji ima dosta objavljenih tekstova za stručne časopise, TV gostovanja u emisijama o zdravlju i mnoštvo predavanja na temu zdrave ishrane. Stručni saradnik je u školi roditeljstva Nada Lazić gde drži predavanja na temu principi pravilne ishrane pre, tokom i nakon trudnoće, kao i ishrana tokom dojenja. Jedan je od autora  vodiča o  pravilnoj ishrani beba i dece. Redovno drži predavanja na kongresu koji organizuje društvo dijetetičara i nutricionista i zajedno sa kolegama razmenjuje iskustava u domenu ishrane i nutricionizma. 

Pacijentu prilazi sa empatijom i poštovanjem. 

Marija često svojim pacijentima kaže da u slučaju gojaznosti ,,onaj ko gubi dobija’’.

Individualnim pristupom ishranu prilagođava  različitim zdravstvenim  stanjima i nutritivnim potrebama. 

Ukoliko imate problem sa viškom kilograma i posledicama koje nastaju kao rezultat prekomerne težine,povišenim holesterolom, trigliceridima, masnom jetrom, insulinskom rezistencijom, hormonskim disbalansom problemima sa štitnom žlezdom,hroničnim umorom, dermatitisom, alergijama i drugim zdravstvenim problemima Marija je pravi nutricionista za vas.

Call Now Button